x
2023 Saç Modelleri ve Saç Kesim Trendleri

2023 Saç Modelleri ve Saç Kesim Trendleri

30 Haziran 2023

Saçlar, insanların birbirlerine bakarken en çok dikkat ettikleri şeylerden biri. Bu yüzden güzel ve sağlıklı görünen saçlar herkes için oldukça önemli. Doğru saç modeli seçimiyle her ortamda dikkatleri toplayabilmek mümkün. Modanın da etkisiyle yılda yıla değişiklik gösteren saç modelleri ile saçlara daha güzel bir görünüm kazandırılabilir. Yılın favorisi olan 2023 saç modelleri ile saçlarına farklı bir hava katmayı düşünenlerin tercih edebilecekleri pek çok model mevcut. Doğru kesim ve bakım uygulamalarıyla mükemmel bir saç görünümü elde edilebilir. 

Katlı Saçlar

Katlı saçlar, eskimeyen saç modellerinden. Saçların kademeli olarak kesildiği ve kat kat görünümün olduğu bu tarz, hem kısa hem uzun saçlar için tercih edilebilir. Genellikle bahar ve yaz mevsimiyle özdeşleştirilen katlı saçların katlı görünümü, isteğe göre artırılabilir veya azaltılabilir. Açık renkli saçlar için katlı kesim tercih edilmez. Ancak yarı koyu ve koyu saçlarla bu tarz yüksek uyum sağlar. 

Rapunzel Saçlar

2023 saç modelleri arasında Rapunzel tarzı seç kesimleri de ilk sıralarda. Klasik Grimm Kardeşler masalındaki Rapunzel’in güzel saçlarına benzediği için bu şekilde adlandırılan Rapunzel saçlar, normalden daha uzun saçları ifade eder. Bu kesim tarzında saçlar düz ya da hafif dalgalı olabilir. 

Yumuşak Kavisli Saçlar

Kavisli saçlar da tıpkı katlı saçlar gibi devri hiç geçmeyen modellerden. Daha çok kısa saçlarda tercih edilen bu kesim modelinde, saçlar kulak hizasının biraz altından öne doğru kavisle kesilir. Yumuşak kavisli saçlarda açık renk çok tercih edilmez. Bunun yerine kahverengi, siyah ya da koyu kızıl gibi renkler uygulanır. 

İlginizi çekebilir: Eşsiz Düz Saç Tiyoları Nelerdir?

Künt Köprücük Kemiği Kesimi

Köprücük kemiği; boynun iki yanıyla omuzların arasında kalan sert ve uzun kemiklerdir. Toplum tarafından estetik kabul edilen bu kemik, aynı zamanda künt köprücük kemiği kesimi olarak adlandırılan bir saç kesiminde de ölçüdür. Künt saç kesiminin omuzdan daha aşağı, yani köprücük kemiğinin hizasında olduğu bu saç kesimi, özellikle genç ve orta yaş kadınlar tarafından ilgi görüyor. 

Islak Saçlar

Islak saçlar, son yılların en trend saç modellerinden. Bu model, her türlü saç boyutunda ve kesim tarzında uygulanabilir. Ancak daha çok kısa künt saçlar ile katlı kısa saçlarla uyum sağlar. Saçın tüm gün duştan çıkmış gibi parlak ve ıslak görünmesi için bakımlar ve özel nemlendiriciler kullanılır. Islak saçlar, daha çok yaz mevsiminde havaların güzel olduğu günler için daha uygundur. 

İlginizi çekebilir: Saç Boyatmak Ne Kadar Güvenli?

Hacimli Saçlar

Hacimli saçlara sahip olmak, her kadını hayali. Ancak bu saç kesimi ya da modeli ile sağlanabilecek bir şey değil. Bunun için saçların orta ve uzun vadeli düzenli bakıma alınması gerekli. Dolgunlaştırıcı ve hacim artırıcı ürünler ile saçların beslenmesi, saçı kimyasallarda uzak tutarak da bu durumun korunması mümkün olur. 

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.